בריונות, הטרדות, פיתוי והתחזות. ילדים היום חשופים לאין ספור סיכונים ברשתות החברתיות. האם ניתן להגן עליהם מבלי לנתקם לחלוטין מהעולם? איך נלמד אותם לשמור על עצמם במרחב הווירטואלי? אילו כלים אנו צריכים לתת להם על מנת שידעו להתמודד עם הסביבה הטכנולוגית המשתנה?
יש פתרון: “ניפגש” הרשת החברתית לתלמידי יסודי, מציעה מרחב וירטואלי בטוח ומהנה לילדים, להורים ולבית הספר.
אנו מלמדים את ילדינו לא לדבר עם זרים, אנו מלמדים אותם להסתכל לשני הצדדים לפני שחוצים את הכביש ולחגור חגורות בטיחות כשנוסעים ברכב. אנו מסבירים להם שהעולם בחוץ מלא בסכנות וכי הם צריכים להיזהר ולהישמר.
אך האם אנו עושים מספיק בשביל להכין אותם אל הסכנות האורבות ברשת? האם אנו יכולים לדעת מה יקרה לילד שלנו אם יכנס לרשת חברתית שמיועדת למבוגרים? יותר ויותר ילדי יסודי פותחים היום פרופילים ברשתות חברתיות שמיועדות למבוגרים, חשופים ופגיעים הם משוטטים שם, מדברים עם זרים, מטפסים על עמודי חשמל וחוצים את הכביש מבלי להסתכל לשני הצדדים.
איתי עשת, הייטקיסט צעיר מהשרון נחרד כאשר שרון, ילדתו בת העשר ביקשה ממנו שיעזור לה לפתוח חשבון ברשת חברתית. יותר מכל רצה להגן עליה מהסכנות והאיומים שבמרחב הווירטואלי. המחשבה על ילדתו הצעירה משוטטת לבדה וחשופה ברשתות חברתיות הפחידה את איתי, אך בו זמנית, כמי שבא מהתחום, הוא גם ידע שהרשתות החברתיות יהפכו לחלק משמעותי ובלתי נפרד מחייה של בתו. היצר האבהי להגן על ילדיו והרצון להיות זה שיקנה להם את הכלים המתאימים לחיים בסביבה הטכנולוגית הביאו את איתי לידי מעשה. עבור ילדתו ועבור ילדים אחרים הקים איתי את “ניפגש”, רשת חברתית בטוחה וסגורה המיועדת לגילאי היסודי.
“ניפגש” סטארטאפ ישראלי, משלב מרחב בטוח לילדים להתבטא כמו בכל רשת חברתית אחרת, אך בו זמנית מאפשרת להורים ולבית הספר לגונן עליהם. הרשתות החברתיות יהפכו בסופו של דבר לחלק מהחיים של ילדינו, במקום לנתק אותם עד שיהיו גדולים מספיק, רשת “ניפגש” מעניקה את האפשרות ללמד אותם כיצד להתנהג בסביבה שגם ככה הופכת לטבע שני עבורם ועבור כולנו. הדרך היחידה להצטרף ל”ניפגש” היא דרך בית הספר, הגלישה נעשית תחת שמות אמיתיים בלבד ובכך מונעת הרשת את הסיכוי שהילדים יחשפו למתחזים, למטרידים ולסכנות כמו בריונות רשת. ההורים והמורים בבית הספר הם חלק מהרשת ומעורבים בנעשה בה. הרשת מציעה ליווי אישי של אנשי מקצוע, וכמו כל רשת חברתית אחרת יוצרת מגוון אפשרויות ליצירת קשרים בין תלמידים, בין מורים ובין הורים. הרשת אומצה כבר על ידי עשרות בתי ספר בארץ ונחלה הצלחה גדולה.
הרשת החברתית “ניפגש” היא הדרך הטובה ביותר להגן על ילדים במרחב הווירטואלי, ובמקביל להעניק להם את הכלים והמיומנות להתמודד עם רשתות חברתיות פתוחות בגילאים מאוחרים יותר. הרשת מאפשרת להורים ולמורים ללמד את הילדים איך צריך ונכון להתנהג ברשת חברתית, כך שכאשר רשתות חברתיות פתוחות יהפכו לחלק משמעותי ובלתי נפרד מחייהם, יידעו איך להתמודד עם הסכנות האורבות בה.