הנתיב המהיר לתל אביב – הדרך המהירה לתל אביב בבוקר!

בראשית שנת 2011 נפתח ברוב הוד והדר ועם ציפיות גדולות מאוד הנתיב המהיר לתל אביב, פרויקט תחבורתי שבנייתו נמשכה כמה שנים ואשר אמור לחולל מהפכה בפקקי התנועה הקשים המאפיינים את הכניסה לתל אביב מכיוון דרום. הנתיב המהיר הוא כביש אגרה ייחודי בישראל, פועל במודל שונה מאשר כביש 6 הוותיק יותר, זהו קטע כביש קטן מאוד אך כזה שמאפשר חיסכון משמעותי בזמן ועמידה בפקקים. הנתיב מקדם כניסה למטרופולין ת”א עם תחבורה ציבורית ונכון לתשעה חודשים לאחר פתיחתו הוא מסתמן כהצלחה גדולה.

מיקום ודרכי גישה לנתיב המהיר

הנתיב המהיר לתל אביב צמוד לכביש מספר 1 בין ירושלים לתל אביב, הנתיב רלבנטי לנוסעים מערבה אל תוך אזור תל אביב וגוש דן ואורכו הכולל הוא 13 ק”מ בלבד. הנתיב נוסע במקביל לכביש מספר 1 ויש לעלות עליו באופן מיוחד ודרך עמדות אגרה מיוחדות, מיקומו המדויק הוא ממחלף נתב”ג ועד מחלף קיבוץ גלויות שנמצא כבר על נתיבי איילון.

העלייה עצמה לנתיב המהיר היא למגיעים ממזרח, הכניסה היא ממחלף נמל התעופה בן גוריון והדרכים משולטות בצורה ברורה ואיכותית, מכוניות שנוסעו מזרחה או מגיעות מדרום מהישובים ראשון לציון ואשדוד יכולות לעלות על הנתיב דרך החניון הגדול והייעודי, “חנה וסע”, דרך כביש 412 לבית דגן ומשם לעלות על כביש 1 עד לחניון הגדול. חשוב להבין מראש כי הנתיב המהיר נכנס לתל אביב עצמה ואי אפשר לרדת ממנו עד לסיומו אחרי קיבוץ גלויות.

מהותו של הנתיב המהיר

הפרויקט קודם על ידי המדינה החל מסוף שנות התשעים, בסופו של דבר הוא התבצע במודל של פרויקט BOT בו זכיין מקים ומתפעל את הפרויקט למשך מספר שנים מוגדר, 30 שנה במקרה זה, ולאחר מכן מעביר אותו לידי המדינה. הזכיינית שהקימה את פרויקט הנתיב המהיר לת”א היא חברת שפיר הנדסה, תהליך הבנייה לווה העיכובים וקשיים שברגעים מסוימים נראו כי יחבלו מהותית בפרויקט, העלות הסופית של בניית הנתיב עמדה על מעל 350 מיליון ש”ח.

מדובר על נתיב בן מסלול אחד המיועד לשרת 1,600 רכבים בשעה, מטרתו היא הפחתת עומסי התנועה בכניסה לתל אביב וקיצור מהותי של זמן הנסיעה אל העיר – בכך גם חיסכון כספי בדלק, אובדן שעות עבודה וכן הלאה. מהותו של הנתיב המהיר היא שהתנועה בו זורמת כל העת ללא פקקים או עומסים, הוא מאפשר לעבור כמה קילומטרים שעד בנייתו יכלו לארוך כמעט שעה ואף יותר תוך דקות ספורות בלבד. הנתיב הוא כביש אגרה ועל מנת לנסוע בו יש צורך ברישום מוקדם של מנוי וכל נסיעה עליו מחויבת באגרה משתנה אשר נגבית באמצעות מערכות ממוחשבות מתקדמות מבית קונצרן סימנס – הנהגים לא עוצרים לתשלום כמו במנהרות הכרמל למשל.

גובה האגרה בנסיעה על הנתיב המהיר לתל אביב נקבע לפי נפח התנועה על הנתיב והוא נע על טווח של כ-6 שקלים לנסיעה ועד כ-70 שקלים לנסיעה – כאשר הזכיין מתחייב לנפח תנועה מסוים והממוצע של האגרה קרוב מאוד למינימום. כך שמושג חיסכון אמיתי ומשמעותי בזמן ובעלויות.

עידוד תחבורה ציבורית ונסיעה משותפת

הנתיב המהיר מעודד תחבורה ציבורית ולכן אוטובוסים נוסעים עליו בחינם ומקבלים תעדוף, כמו כן במסגרת הפרויקט הוקם חניון של כ-2,000 רכבים שמאפשר לאנשים להגיע, לחנות את רכבם בחינם ולנסוע במשותף לעבודה או ליהנות משרות הסעות לבורסה ברמת גן או למרכז עזריאלי. גם לרכבים עם 3-4 נוסעים תינתן עדיפות בנסיעה על הנתיב המהיר בחינם.

פרטים שימושיים על הנתיב המהיר

אתר האינטרנט של הנתיב המהיר הוא: https://www.fastlane.co.il/index.asp — באתר ניתן להירשם כמנוי ולקבל את כל הפרטים. מבחינת הנתיב המהיר שירות לקוחות מופעל מרכז שמקבל פניות הן דרך המייל והן באמצעות הטלפון, כמו כן יש עובדים של הזכיינית בשטח הנתיב למקרים חריגים.

על מנת להתקשר וליצור קשר טלפוני לצרכי שירות לקוחות או בירורים למיניהם הנתיב המהיר טלפון הוא: *3633 מכל טלפון או 073-2100400 או בפקס שמספרו 03-9169838.

הנתיב המהיר טלפון

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top